Over ons

Het onstaan

Een vriendengroep kwam door een spelletje op de playstation move in aanraking met Disc Golf. Ze maakten zelf een basket met een fietswiel en kettingen waarmee ze de bossen introkken om zelf bedachte holes te spelen. Al doende kwamen ze erachter dat er in Nederland reeds een aantal courses bestonden en al snel werden er tripjes naar de duinen in Groet en het Sloterpark in Amsterdam gemaakt. Aangezien er in het noorden van Nederland nog geen disc golf courses waren namen we het initiatief om gemeente Groningen aan te schrijven om een disc golf course in het stadspark te realiseren. In 2016 lukte het om daar een pilot te draaien.

De volgende stappen die we namen waren het oprichten van disc golf vereniging Citypark Flyers en ons bedrijf Disc Golf Noord Nederland. Kort daarna volgde onze eerste opdracht, het ontwerpen en realiseren van een disc golf course in het Steenbergerpark te Hoogeveen.

Citypark Flyers

Citypark Flyers groeide mede dankzij deze disc golf course binnen een paar maanden uit tot de grootste disc golf vereniging van Nederland. Een fantastische club enthousiastelingen die bovendien de eerste twee jaar van hun bestaan het Nederlands Clubkampioenschap op hun naam hebben weten te zetten.

Kijk voor meer informatie over de vereniging op www.cityparkflyers.nl

Disc Golf Noord Nederland

Bij een aantal courses die door ons ontworpen en aangelegd zijn hebben we gezorgd voor een verhuurlocatie om het voor iedereen mogelijk te maken deze fantastische sport eens te proberen. Kijk op www.discgolfnederland.nl voor meer informatie over de courses en verhuurlocaties.

Grow the sport

We zetten ons in om Disc Golf als sport te doen groeien. Een logische vervolgstap was het oprichten van een webshop om al die nieuwe spelers te kunnen voorzien van de beste disc golf producten. We kregen de kans om House of Discs over te nemen en hebben de naam enigszins aangepast en de webshop in een nieuw jasje gehesen.
Zie hier, House of Disc Golf, alles wat u nodig heeft op disc golf gebied.